Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: Mazda sound update
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Eh, odavno me nije bilo, pa et da se javim
ovih 2 mjeseca skupilo se nesto para, pa et odlucio sam da malo unaprijedim zvuk u autu. Posto nemam gotovo nikakvo znanje o zvucnicim i zvucnim sistemima u autu volio bi da mi neko pojasni sta da radim. Dakle sta da kupim, gdje da kupim, koliko para,, al da bude bash kvalitetno, ne nesto previse extravagantno, al et, da me nije stid :P. I na kraju kad se to sve kupi, pokusacemo ga nekako nakarikat Smile

Unaprijed zahvaljujem
Druze, javi se na private mesage clanu Eso_tuzla, on ce ti rjesit sve ostalo, a mozes tamo pogledati fotke njegovog keca mislim da ima i kako je odradjena muzika, jer on se inace bavi time i ugradzuje i ustimava i sve zivo.
odes u Mobil mediju, uzmes
-dvije pioneer 306-ice, i napravis neku kvalitetnu kutiju za to sve,  140X2  KM   + kutija 80 KM
-na zadnju policu stavis dva ovalna pioneer zvucnika,   145 KM
-HU nek ti bude pioneer DEH-P4900 IB    336KM
-i naprjed dva mala pilot zvucnika po mogucnosti pioneer cirka  30-tak KM
-kablovi neki malo kvalitetniji i do 100 KM
-pojacalo pioneer D-clas   735 KM
eto to ti je da razvaljuje, a ako mislis na neku jeftiniju varijantu, i da malo manje udara slobodno pitaj

IGY Wrote:
odes u Mobil mediju, uzmes
-dvije pioneer 306-ice, i napravis neku kvalitetnu kutiju za to sve,  140X2  KM   + kutija 80 KM
-na zadnju policu stavis dva ovalna pioneer zvucnika,   145 KM
-HU nek ti bude pioneer DEH-P4900 IB    336KM
-i naprjed dva mala pilot zvucnika po mogucnosti pioneer cirka  30-tak KM
-kablovi neki malo kvalitetniji i do 100 KM
-pojacalo pioneer D-clas   735 KM
eto to ti je da razvaljuje, a ako mislis na neku jeftiniju varijantu, i da malo manje udara slobodno pitaj

fino si ti to meni napis'o, al jbg mislim na jeftiniju varijantuIcon_wink

onda samo uzmes kvalitetne ovalne zvucnike, neko malo pojacalo da dobije kristalno cist zvuk, i neki malo bolji player, i eto ti, za nekih 400 500 KM dobar sound sistem. ako ti treba jos sta javi mi se na PM

IGY Wrote:
onda samo uzmes kvalitetne ovalne zvucnike, neko malo pojacalo da dobije kristalno cist zvuk, i neki malo bolji player, i eto ti, za nekih 400 500 KM dobar sound sistem. ako ti treba jos sta javi mi se na PM

'fala Icon_wink

uzmes neki sony...pojacalo i dobar HU----to je jeftinija varijanta

A ona koju ti preporucujem je...
Pioneer DEH-P4900IB            326km
Pioneer TS-W307D 2x           396km
Pioneer GM-D510M               713km
Kablovi sa rukama                120km
Kutija(komp,)                      120km
ma naleti negdje 2 306-tice polovne,izadju te nekih 200KM......
HU pucaj nov pioneer neki u svom "rangu"jer je prihvatljiv cijenom a kvalitet jeste dobar....
pojacalo isto gledaj polovno......
NARAVNO ISPROBAJ SVE!
to ti je da prodjes jeftinije a ako ces novo.....ode too gore....
druze polovno ispravno i no frks, drugo nemoj kupovat kutiju nego fino digitron u ruke preracunaj zapreminu kutije po specifikacijama sub-a, uzmi mjere i ako si iz Tz ili okoline odleti malo vise Dzindicke dzamije ima tip sto sklapa namjestaj daj mu mjere i covjek ti isjece 19mm medijapan i sklopi kutiju (naravno izlijepi je postenski da se ti nemoras zafrkavat) za 50 KM (svugdje u BIH mozes naci slicnu kombinaciju). Tvoje je samo da tapaciras kutiju ubacis nesto aku materijala u nju (tvoj izbor) i odaberes port koji hoces (opet tvoj izbor dal orginal, jal plasticna vodovodna cijev lijepo obradjena) i imas za jedno 70KM odlicnu kutiju za slusanja, pust se komp kutija. Trece, kablove dobre, ja ti preporucujem 25 jel neces ti na drag i ja mislim da ti je 8 KM metar znaci to ti je dodatnih 40 KM za 5 m + kuciste osiguraca i osigurac (amperaza zavisi od pojacala koje uzmes) ti je u ASM el. od 20-35 KM. HU uzmi pioneer koji god al da je nov, moj bi bio savjet Alpine ali su reskupi. Sve ostalo od ovalnih 6x9 pa sve do twita je stvar dzepica nakon sto uzmes sve ovo, i samo lagano polako sastavljaj svoj sistem i nemoj srljat glavom bez obzira
za pocetak de da ti ja prodam HU
Alpine CDA-9833R

karakteristike na:
http://www.comparestoreprices.co.uk/car-...-9833r.asp

Cijenica ... oko 300 KM + originalni daljinski Smile
Refresh your car and give final tune with perfume and cologne for you and your ride.
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13