Imam magazin ali...
Odi na
http://www.automagazin.ba
I ima vec na stranici sadrzaj cijele novine, i ja mislim cak i najava broja sljedeceg nisam siguran.
PREZENTACIJA
18 Mercedes-Benz C-klasa
VOZILI SMO
22 Volvo C30
26 Mitsubishi Pajero
28 Mitsubishi Outlander
UPOREDNI TEST
30 Fiat Grande Punto 1.4 8V Dynamic, Ford Fiesta 1.3i Fresh Plus, Hyundai Getz 1.1 GL Klima, Nissan Micra 1.2 16V (59 kW) Visia Plus, Opel Corsa 1.2 16V 5V Enjoy, Peugeot 207 1.4 16V Sport, Renault Clio 1.2 16V Exception
AUTOMOBILSKI TESTOVI
42 BMW 335i Coupe
Kod BMW-a sa snažnim motorima uvijek smo u dilemi: da li da ih prikažemo kao
polutrkačke proizvode za staze ili kao odlične šarmere? Novi trolitarski motor, koji konkurira
M3, to pitanje samo je produbio. Hmmm…
48 Toyota Yaris 1.4 D-4D Sol
Koji je razlog, po vašem mišljenju, najvažniji za kupovinu automobila, naravno, osim cijene? Vanjski izgled, boja, motor(i), oprema!?
50 Mercedes-Benz CLS 320 CDI
Kupei bi inače trebali imati samo po jedna vrata sa svake bočne strane, ali nema veze. Vremena se mijenjaju, kupci zahtijevaju više udobnosti i još jedan par vrata logična je posljedica pokušaja olakšavanja pristupa do zadnjih sjedišta. Znači, CLS je kupe sa četvero vrata. To dokazuje njegova silueta.
54 Škoda Octavia RS Combi
Znate onu priču o aroganciji? Arogantno je da prođeš pored radarske kontrole sa punim gasom, zakočiš, spustiš prednje staklo i kažeš policajcu: "Račun, molim!"
54 Opel Vectra Caravan 1.9 CDTI (110 kW) Cosmo
Vectra Caravan je kombi koji na prvi pogled ni po čemu ne odudara od svojih konkurenata. Ali samo na prvi pogled. Kada malo preciznije pogledate, shvatite da je Vectra jedini kombi u svojoj klasi koji ima produženo podvozje.
TRKAĆI TEST
56 Chevrolet WTCC Ultra
Kada su ga predstavili na automobilskom salonu u Parizu, mislili smo da će tako izgledati trkaća budućnost Chevroleta. Da će WTCC zamijeniti Lacettia WTCC, koji je ove godine na svjetskom prvenstvu u kružnim utrkama osvojio već dvije pobijede. Greška!
Moto test
68 BMW R 1200R
72 Buell Ulysses XB12X
74 Aprilia Scarabeo 500
TEHNIKA
80 Hibridni motor HONDA
Na putu ka zadovoljavanju standarda zaštite okoliša širom svijeta, znači smanjivanja emisije CO2, kao i količine ugljikohidrata, NOx i ostalih zagađivača i zagađujućih materija, Honda vam predstavlja svoj korak u tom pravcu.
SPORT
88 100 oktana
Datum: 31.01.2007. 14:50
Izvor: AM
Piše: AM
Fotografije: AM