Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: Zatamnjene sajbe
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Eto isao juce malo do cika na tehnickom....kazu da ne smiju vise da izdaju ateste za upisivanje u saobracajnu, ko je upisao, upisao, kaze da mu sad dodjem s TUV atestom opet mi nista ne vrijedi, zabranjeno mu izdavanje tih atesta. Jedina caka koliko skontah, izuzev kojekakvih poznanstava, je u tome da dokazes da je vozilo fabricki zatamnjeno....
brate to se zna ima vec podosta vremena...ljudi jednostavno NE SMIJU upisivati u saobracajnu tamna stakla i to je jasno kao DAN...
Ma eto, znas da smo se ganjali ovdje po forumu sa nekim informacijama, tema je negdje u ICE podforumu, navodno ovako, ili onako, pa zat Smile
A znate li vi da je stupio na zakon kojim se zabranjuje bilo kakvo tamljenje stakala?
Nikakvi atesti ne vaze, apsolutno nista...
A ja cu vas sve demantovat, mene je zaustavila policija u Gradaccu i to samo tamo a cjelo auto mi zatamljeno. I imam uredan Atest na folije. I ljudi me zaustavili bila inspekcija samo radi folija me zaustavili i ja im dao atest i oni kazu mi imamo zakon i njega se drzimo medjutim ni mi neznamo sta da radimo sa tobom i slicnim, i rekli su da ce ubrzo biti izmjene zakona, i da ja mogu da vozim bez problema i svi koji imaju takav atest.

Pa vam sad od volje Smile
daki Wrote:A ja cu vas sve demantovat, mene je zaustavila policija u Gradaccu i to samo tamo a cjelo auto mi zatamljeno. I imam uredan Atest na folije. I ljudi me zaustavili bila inspekcija samo radi folija me zaustavili i ja im dao atest i oni kazu mi imamo zakon i njega se drzimo medjutim ni mi neznamo sta da radimo sa tobom i slicnim, i rekli su da ce ubrzo biti izmjene zakona, i da ja mogu da vozim bez problema i svi koji imaju takav atest.

Pa vam sad od volje Smile

Ovo vjerujem, lijepo sam pitao covjek za llumar folije, kaze stvarno ti ni sam ne znam reci, a cuo sam vec da planiraju neke dopune u tom pogledu, a vidis da i sami priznaju ne znaju sta s vas Smile neg daki, de ti meni reci, na sta lici taj tvoj atest, malo fotokopiranja, a? SmileSmileSmile
Ne, nego je 100KM placen, kada uradis folije u Sarajevu firmi Llumar dobijes regularan pecatiran i potpisan atest, roze boje kao one stare saobracajne dozvole, ali na njemackom sve pise.
Ma nisam ja mislio da je tvoj neko fotokopiranje, nego se zezam da bacim sebi malo u photoshop ako treba neke detalje izmijeniti pa da si odstampam Smile na to sam mislio Smile
Neznam fazon je u papiru, a i da bude stani pani pa da provjeravaju tamo u firmi, mogu ja mozda imat problema nekih, a svejedno taj atest je vise radi tebe nego radi policije, jer ja im svaki put kazem u facu bujrum vodi me na tehnicki da mi izmjere vidljivost ako znaju i mogu. I tu je vecinom kraj prica, a na ovim folijama ni ti nevidis kroz njih kako treba :D
Ma nix, cisto se zajebavam, ako me zaustavi radi divljanja, ok, jebaji ga tam, al ak me zaustavi radi njih, prvi se pocinjem svadjati, i guram pod nos sliku s mobitela njihovog caddya na skveru zatamnjenog folijama od prije dan-dva Smile
Raspitivao sam se ja malo vise oko toga, i inspektor mi je jedan rekao, da ako treba da makenm auto u garazu mjesec dva, jer do tad ce to i prestat a izgleda da je vec prestalo. Jer ja idem sa autom po cjeloj Yugi, non stop. A najsvjezije sam isao od Tuzle do Mostara, nigdje me nijedna patrola nije zaustavila, ni rutinski ni ovako. Starci mi idu na vikendicu svaki vikend, a to je na Majevici, ko znam to je vec RS, niko nikad ih nije zaustavio. Ja sam se jos raspitivao, pa je bilo nekoliko pametnih policajca, koji su htjeli da idu uz nos, i poceli pricat o zakonu koji oni sto je ironicno, ne poznaju, pola clanova neznaju, i pitam ih stace biti sa preko 1000 auta SIPE i policije u Sarajevu, sa svih auta od ambasada, sa auta od ministara onih silnih audija po Sarajevu i passata, te auta koja su registrovana u RS-u, i Brcko distriktu, a pogotovo sa auta koja dodju u BiH iz Njemacke, te naravno automobila koji su fabricki zatamljeni.

Doticna gospoda je ostala bez komentara. Oni malo ozbiljniji su mi dali savjete i kojih se treba drzati.

Mislim sasvim je banalno i glupo sto se drzava BiH bavi temom tamnih stakala, dok su nam ceste u takvom stanju da svaki dan, neko pogine, i da svaki mjesec auto koje je juce izaslo iz fabrike mora ici na servis. Rupe su nam na ulici, nedo bog da covjek upadne u nju, nebi nikad izasao. Kad kisa padne da se utisis u bari kolika je. A mi u registraciji svake godine placamo tzv putarinu za odrzavanje i poboljsanje saobracaja, sigurnosti i regularnosti saobracajnica. U principu ista je to stvar kao i mobiteli. Neka digne dva prsta onaj kome je naplacena kazna za koristenje mobitela u autu u BiH, ili ko vozi sa onom naljepnicom vozac pocetnik.
Nazalost drzava je takva kakva jeste, i po tom pitanju se radije ne bih nervirao, nema neke svrhe.

Sto kazes za policiju, pitao sam i ja ovog na tehnickom sta ce sad nova auta, eto oni kao imaju dokaz da je to fabricki, reko to su dupli standardi, pa eto, sta cemo mi sad.... e jebiga, izbace maximalnu glupost koja prodje kao zakon. Sto se zaustavljanja tice, u svojih ravno god dana vozackog staza i 20k km, zaustavljen sam ravno 4 puta, dvaput zbog brzine na otvorenom, jednom zbog rutine, i neki dan radi vlastite gluposti Smile , ali nijednom radi tamnih stakala(ili kako drugo) da sam izazvao prometnu nesrecu , ili ugrozio nekoga, misljenja sam da ako ne zna voziti/obracati paznju na druge, biti ce jednako nesposoban i neoprezan i sa hrpom senzora, elektronike itd, i sa zatamnjenim staklima.

Takodjer, prije par dana starci za prvi isli u Fojnicu, nikakvih problema.
na kraju ni sam ne znas sta bi....ja bi stavio,bojim se skidanja sutradan..
al i kad bi stavljao,za lumar nisam bas voljan izdvojiti..onda bolje nista
kad stavim llumar ocel me onda zajebavat , jel vrijedi njihov atest
jel nije bas jeftin a odvojio sam pare za to.
Nece ti vaziti njihov atest ni bilo ciji... eto nazovi ljude pa ih pitaj...
Pages: 1 2 3
Reference URL's