Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: 16 v vs Gti "obicni" - potrosnja
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
ja imam 16v 2.0, na KE-jetronicu, a imao sam 1.8 16v, a rodjak ima 1.8 8v, skoro da imamo sve isto, od felgi, amortizera, muzike, bla bla, bla, a potrosnja je u prosjeku kod njega manja oko pola litra

Har3 Wrote:
Evo naletio sam na neke podatke na netu

da 16 v toris - 9 litara
a "obicni" Gti trosi - 8,3 litra

nekako malo ?

u gradu ni jedan od njih nece ici ispod 10 litara.. Kod mene 2.0 pri "normalnoj" voznji (saltanje na 3 hiljade) itd. trosi 11 litara a kad se salta na 7000 15 litara..
Sve u svemu 8v trosi manje od 16v..

Kod mene oko 12 litara , inače je 1.8 16V motor ... Mislim da je razlika mala izmedju 8v i 16v ...
ma laze ko god kaze ga gti trosi manje od 10 svejedno 8v ili 16v sve je to tu negdje kod mene je jetta gti 8v trosila od 10-15 i to je to
meni trosi oko 6 na 50 km Icon_mrgreen , a na 100 oko 11-12, i masina je 1.8 16v GTI
Pa da kočim nogama ko Fred Kremenko Icon_mrgreen .... Eeeee Ajdine , nema šanse ....

Icon_mrgreen Icon_mrgreen
Meni važnije zakočiti , heheheh
Ascone fuuuuj Wink

ajdin_ze Wrote:

Dottore Wrote:
Ascone fuuuuj Wink

Slazem se.Najbolje bi bilo sta sastaviti iz par auta.
Npr.Tipov trap,opelov motor u golfovu limariju.E to bi bila nepoderiva makina.Icon_cool

Zanimljivo, zanimljivo :P

on topic:

8V vs. 16V
[attachment=1968]
Slika vrijedi hiljadu rijeci Smile

Alen_P Wrote:
Pa da kočim nogama ko Fred Kremenko Icon_mrgreen .... Eeeee Ajdine , nema šanse ....

Icon_mrgreen Icon_mrgreen

bez uvrede ikome, ja vozim golfa i nikad nista drugo ne bi vozio, ali kadett gsi serijski ima dosta bolje kocnice nego golf gti

e jos nesto ako neko vozi gti-a i misli o tome dali trosi 9 ili 10 litara onda nek kupi sebi dizela...
vozio sam golfa GTI 8v nek prica ko sta oce ovaj je bio preso 120000 ocuvan je bas i trosio je gradske 8.6  a nisam ga milovo tolko  a otvorene 6,7 naravno pun auto bio je XR4iboy vidio je licno
kolko sam vidio i skonto GTI 8v koji je malo preso i koji je redovno odrzavan  moze da solidno trosi a 16v  trosi 11 naravno moze malo manje
Pages: 1 2
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13