Crknuce ti rucice od farova i zmigavaca i svega, daces 200 KM na djelove, nemoj me pogresno skontat, ali djabe se glupiras.
1. Smetas svjetu
2. Bacices pare
3. To jako jako ruzno izgleda
4. Vise gubis nego sto dobijas.
moj ti je savjet da skines te sijalice i da stavis neke iste snage kao orginalne koje vec dodju na autu
meni su sa tim sijalicama prvo izgorili : prekidac (zamjenjen), ulozak brave (zamjenjen) i na kraju se zapalila instalacija, zato ili promijeni sijalice ili ugradi kod elektricara relej...
Jeftinije ti je kupit druge sijalice. Releji su 20tak maraka, i dok ti neko ugradi, otprilike isto, osim ako nemas nekog frenda koji se bavi sa tim.
ajdine ako tebi nije problem ti postavi shemu jer ovo pitanje mnogi postavljaju pa nek se zna sta i kako
svaka cast Ajda mislim da ce mnogima biti od pomoci
Tnx Ajdine, i meni je trebalo ovo.
Tnx drug.
Samo jel baš mora bit relej 30A za sijalicu 100W . Ona je negdje oko 8.5A .
Svejedno pomogo si mnogim

pomogao si i meni da rijesim tu dilemu, a zice ce se jos malo lemiti i kod mene, a sema je odlicno nacrtana i sve sam skontao. hvala
Evo jos samo jedno pitanje
danas sam nabavio :2x rele 25A , 6m zice 2.5mm2 , i 20-ak stopica.
Sutra planiram pocet radit ( reko da pitam za rele jel se grije da znam gdje ga postavit ), jer sutra
planiram i zavrsit ...
Danas sam sve fino skopco i reko da probam sve radi , samo relji mi nesto krce , i svjetla su dosta slabija nego inace.
jbg . smeta mi znas kolko zuji ... i svjetla su mi ko one 55W , mozda i slabija...
I kako da postavim slike releja u racunaru su mi...
[attachment=1956]
[attachment=1957]
[attachment=1958]
i rece mi ovaj autoelektricar da su ovo neki francuski i da nena onih iznaka
85,86,87 i 30
nego imal na shemi na releu oznake 1,2,3,4,5
ma sve sam dobro uradio neznam koji mu je vrag...
trebao bih i ja napisati koju pametnu, ali releji su mi slaba strana tako da prepustam komentare iskusnijima
Rijsio sam problem , uzmem om-metar i ispitam sve zice , i vidi cuda ona od mase nabija neki otpor , stavim novu u mjeso nje i sve je uredu.
Hvala za savjete , al mi cudo kupio nove zice 6 m u em-onixu i da pravi prekid negdje.
Znaci ako je sjenilo fabricko ne bi se trebalo topit