Recimo problem koji muci svakog audija jedino je problem u krovnom tapacirungu. Ovo kazem za tip 80/89 Znaci moj je star 17 godina, ima 17ke na sebi, spusten je profil gume je kroz 40. Prelazim xxx kilometara po ovoj sugavoj bosanskoj cesti, i jedina stvar koja je problem je tapacirung krova. Ostalo sto se desilo od kvarova je sasvim normalno i u skladu sa godinama, ali i to je sve trajalo puno duze nego sto traje ijednom novom autu.
Primjera radi, prije 15ak dana drug me pozove, kaze idemo majstoru da odvuce puntaca od kone (isti kao tvoj, boja i tip) ok, reko u cemu je problem, kaze ne radi brisac. I daj reko da pogledam prije nego krenemo, kad ono istruho osigurac od polugice sto spaja obadva brisaca.
Nidje veze, jedn od primjera. Renault megane, clio, laguna, dva slucaja clia da mu je otisla elektronika da ga ni fabrika nije mogla popraviti, cak i kada su zamjenili elektroniku ubrzo je opet crkla. Laguna problem sa nekom pumpom od necega, megane konstantno se kvario podizac bocnog stakla, a sto je najzalosnije, dileri te pocnu muvat i nece u garanciji da zamjene to. Nakaraju se tuzakas sa njima i samo isgubis bruku zivaca i novaca.
Citroen C6 Masivno problem sa hidraulikom, sta sam se nagledao, kido sam od smjeha.
Fiat Punto za klasu noviji od tvog sa onim buljavim farovima, istruhla instalacija od klime.
I tako nekih situacija xxxxx
Dok recimo mada se desava, rjetko sam cuo da neko toliko kuka na bilo koji Njemacki proizvod. Japance da ne spominjem, jer njima bez macole i pristojne hrpe exploziva nema smrti.
I onda hebem ja auto koje je 2000 godiste i u cijeni mog audija koji je 90to. Primjera radi, a na puno vecoj cijen je mercedes 124 ili 190 sa sirokom lasjnom, a za rjetke smrtnike koji naidju na Golfa 2 GTDIntercooler sa 90KS da ne pricam. I onda se pitamo sta se desava
Gledam auto pijacu nema dvice ispod 6.000 da je GTD ili GTI ili cak i obicni dizel godiste od 87 do 91.