Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: Novi kvar i za mene...
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Volan mi se zakljucava u voznju, u jednom danu dva puta... to ne moze biti slucajnost... posto je kod mene elektricni servo, ocigledno ga nesto struja zeza... moram ovo direkt u servis da ga natakare na onoj kompjuter... interesuje me samo zna li ko koliko se placa to?
Cuo sam da je npr. za VW u AC Quattru 100KM!? Ima li tu istine?
bas ti se bukvalno zakljuca  Icon_question  motas u krivini i on ostane u tom polozaju Icon_mad i ti na trotoar... Icon_questionIcon_exclaim
Pif ti fijata, sto znaci danas sutra treba da ocekujem nekog puntaca iz kontra trake meni u kriluIcon_evil

edo_16v Wrote:
bas ti se bukvalno zakljuca  Icon_question  motas u krivini i on ostane u tom polozaju Icon_mad i ti na trotoar... Icon_questionIcon_exclaim

Upravo to... samo sto ne odem na trotuar, nego ugasim auto i nakon sto ga ponovo krehnem on se otkljuca... i to do prve iduce krivine na lijevu stranu... bez zezanja... dva puta zaredom mi se zakljucao kada motam na lijevu stranu... kasnije sam malo testirao i meni se cini da kada ukljucim city servo da mi se to desava... znat cu ovih dana sta mu je tacno posto cu ici u servis ili cu zavrsiti u kakvoj banderi.

daki Wrote:
Pif ti fijata, sto znaci danas sutra treba da ocekujem nekog puntaca iz kontra trake meni u kriluIcon_evil

Nadam se da nece otici tako daleko da ce ljudi morati da bjeze iz suprotnih traka.

Tebe bi nasli boga pita gdje... hehe, ne do Bog nikom. Icon_lol
Zahebano stari moj :( zahebano ..
Istina... u ove Fiate imam sve manje i manje povjerenja... al djaba njihov dizajn me fascinira... mada jebes i to kada sam ja cesce na servisu nego neko auto iz 85. god...
Recimo problem koji muci svakog audija jedino je problem u krovnom tapacirungu. Ovo kazem za tip 80/89 Znaci moj je star 17 godina, ima 17ke na sebi, spusten je profil gume je kroz 40. Prelazim xxx kilometara po ovoj sugavoj bosanskoj cesti, i jedina stvar koja je problem je tapacirung krova. Ostalo sto se desilo od kvarova je sasvim normalno i u skladu sa godinama, ali i to je sve trajalo puno duze nego sto traje ijednom novom autu.

Primjera radi, prije 15ak dana drug me pozove, kaze idemo majstoru da odvuce puntaca od kone (isti kao tvoj, boja i tip) ok, reko u cemu je problem, kaze ne radi brisac. I daj reko da pogledam prije nego krenemo, kad ono istruho osigurac od polugice sto spaja obadva brisaca.

Nidje veze, jedn od primjera. Renault megane, clio, laguna, dva slucaja clia da mu je otisla elektronika da ga ni fabrika nije mogla popraviti, cak i kada su zamjenili elektroniku ubrzo je opet crkla. Laguna problem sa nekom pumpom od necega, megane konstantno se kvario podizac bocnog stakla, a sto je najzalosnije, dileri te pocnu muvat i nece u garanciji da zamjene to. Nakaraju se tuzakas sa njima i samo isgubis bruku zivaca i novaca.

Citroen C6 Masivno problem sa hidraulikom, sta sam se nagledao, kido sam od smjeha.
Fiat Punto za klasu noviji od tvog sa onim buljavim farovima, istruhla instalacija od klime. Smile

I tako nekih situacija xxxxx

Dok recimo mada se desava, rjetko sam cuo da neko toliko kuka na bilo koji Njemacki proizvod. Japance da ne spominjem, jer njima bez macole i pristojne hrpe exploziva nema smrti.

I onda hebem ja auto koje je 2000 godiste i u cijeni mog audija koji je 90to. Primjera radi, a na puno vecoj cijen je mercedes 124 ili 190 sa sirokom lasjnom, a za rjetke smrtnike koji naidju na Golfa 2 GTDIntercooler sa 90KS da ne pricam. I onda se pitamo sta se desava Smile

Gledam auto pijacu nema dvice ispod 6.000 da je GTD ili GTI ili cak i obicni dizel godiste od 87 do 91.
Sve je to tacno sto ti kazes... mada i ovi proizvodjaci fusere ove automobile, moras kupiti top model da bih dobio kvlitetne materijale.
Sada se u Turskoj prozivodi VW, Renault, Seat, vjerovatno uskoro se pridruzi jos po neki model. Cijene su drasticno pale autima, ali sa njima i kvalitet. Kakve to veze ima sa BiH, pa ima, jer je Bosna i Hercegovina (Ljepa nasa) u bescarinskom sporazumu sa Turskom, tako da Renault Megane Sedan dizel sa nekom xy opermom izadje 24-25 000 KM-ova.
Eno ti Nede sa plavim tipom. Ja mislim da ni fabrika onoliko nije djelova ugradila koliko je on izmjenio. Promjenio je 4 motora, dva benz dva dizela, na sva 4 pomoto ventile i sve sto je radilo i imalo neku funkciju on je sjebo.
Trebo si rec, nevidim te od dima :D :d
Hehe, ma isto je, nego pazi se na gasu. Kaze kad zavne pumpu nemoze da ide auto. Kaze kao na 16kama. A moje auto je i teze od njegovog sigurno, a jos na 17kama, a da ne poredim motor kod njega 1.9 kod mene 1.6 pa opet mogu se vozit. Nego ima nekakve fleshove. Drogira se Smile

daki Wrote:
Eno ti Nede sa plavim tipom. Ja mislim da ni fabrika onoliko nije djelova ugradila koliko je on izmjenio. Promjenio je 4 motora, dva benz dva dizela, na sva 4 pomoto ventile i sve sto je radilo i imalo neku funkciju on je sjebo.

Vjeruj mi za takve i nije normalno auto. takvim treba dat varburga pa nek vozaju. nije fiat za takvo drkanje ko sto neki misle.

Pages: 1 2
Refresh your car and give final tune with perfume and cologne for you and your ride.
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13