Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: Vozdra raja...
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Novi clan:

Dino, iz SA, 26 god., znaju me vec neki s foruma, ka npr. Al_Galone (pozdrav) itd.

Vozim:

Golf IV TDI 90 KS, 2002 god., VTG Lader, VE Pumpa, nije jos nista znacajno radjeno na njemu (sto ne znaci da nece biti) osim sto mu je izgasen AGR Ventil (povrat ispušnih plinova) tako da bolje i ravnomjernije vuce na nizim obrtajima (sad malo vise truje, al zato malo vise i vuce, a i zdravije je za motor), o Chip-u jos razmatram pro i contra, a trazim 17" alu-felge pa eto...

Pozz
dobro nam dosao,fino zvuci golf Icon_wink pukni i koju sliku
dobrodosao!
dobrodosao
Bujrujm i lijepo se provedi...
willkommen
Dobrodosao i ostani nam aktivan
dobro dosao
Dobro dosao
DD i ostani aktivan
DD uzivaj i budi nam aktivan

VTG Lader, daj mi malo reci o ovome
pozdrav i dobro dosao

MyX Wrote:
DD uzivaj i budi nam aktivan

VTG Lader, daj mi malo reci o ovome

VTG Lader - Variable Turbinen Geometrie iliti po bosanski Varijabilna Geometrija Turbine odnosno lopatica, sto znaci da se ne radi o obicnom Wastegate Turboladeru vec o Turbo punjacu kod kojeg se mijenja polozaj lopatica tako da ovaj razvija visok pritisak vec pri niskim obrtajima motora od ca. 1400-1500 obrt./min. te jos i smanjuje efekat turbo rupe. Ugradjivan u VW TDI modele od 2001/2002 god. pa nadalje.  Wink

Hvala za info, ali daj mi jos malo pojasni, jer i dalje mi nije jasno kako mu se mijenja polozaj lopatica?? Wink
aaah to je u pitanju, jbg drug nisam te odmah skontao. Ovaj sistem koliko ja znam se jos odavno primjenjuje kada su u pitanju turbo punjaci kod benzin motora.

Zahvaljujem se jos jednom na info. Wink
Pages: 1 2
Refresh your car and give final tune with perfume and cologne for you and your ride.
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13