Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: PRAVILNIK o opremi za vozila u BiH
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Ako sam dobro procitao Mijo...stakla ne smiju nikako biti zatamnjena??? Prema Članu 46. to jeste...?
Auhuh....a pretpostavljam da su onda atesti Llumara kao sto ima Daki iznad toga? Ili? A pored toga, policija me ionak zaustavlja zacudjujuce malo tak da Smile
Ja kao sto rekoh mene su vec kontorlisali organi u Sarajevu, upravo radi folija, i dao sam covjeku atest, koji je inace na njemackom, i covjek ga iscita predamnom i ljepo ga vrati zahvali se na suradnji i nastavi dalje. A isto se drugu desilo u Sloveniji na granici.

Cisto sumnjam da se bilo sta razlikuje ovde u TZ. Zakon je zakon. I ako moze u EU sa folijama moze vala i po TZ. Uostalom sve se moze sto se atestira. A nakraju kad odredjeni policajci da neimenujem po forumu mogu vozat divljake od auta, mogu i ja folije imat. Da ne spominjem pojedine inspektore koji su u svakakvim radnjama i poslovima. Znaci mogu me samo povuc....

daki Wrote:
Ja kao sto rekoh mene su vec kontorlisali organi u Sarajevu, upravo radi folija, i dao sam covjeku atest, koji je inace na njemackom, i covjek ga iscita predamnom i ljepo ga vrati zahvali se na suradnji i nastavi dalje. A isto se drugu desilo u Sloveniji na granici.

OK, samo pitam.

daki Wrote:
Cisto sumnjam da se bilo sta razlikuje ovde u TZ. Zakon je zakon. I ako moze u EU sa folijama moze vala i po TZ. Uostalom sve se moze sto se atestira.

To stoji, dakle bit ce llumara abd da se skupi parica....

daki Wrote:
A nakraju kad odredjeni policajci da neimenujem po forumu mogu vozat divljake od auta, mogu i ja folije imat.

Ahem, naslucujem.....

hehehhehe naleti i ta budala i za 5 % ako ima aparat onaj
ma budale samo prave zakon a niko ga ne provodi
Fazon je sto je Firma Llumar vec atestirala sve svoje proizvode i imaju licencu za radu u cijeloj evropi, jer niu oni izmislili folije nego oni su samo zastupnici, jer ustvari to se zove CAC Llumar folitech. I tako da su oni prije nego su poceli sa radom u BiH to zavrsili sa policijom ustvari sa odjelom koji izadaje i atestira i motore i plin i folije i sve ostalo.
Tako da opet sve to sto pise neodnosi se na njih. A ja spominjem Njemacku i Italiju i Sloveniju itd zato sto se kod njih vec sto godina primjenjuje taj zakon i sto kod njih nista nemozes imat bez atesta ni sire ni uze ni vece gume ni felge ni auspuh ni opruge ni nista na kolima, sto ce reci da ljudi znaju sta rade. Znaci u nasem zakonu pise da se nemije nista imat na kolima.
Hajde sad mi treba jedno objasnjene VW golf 5 eno ga u NIPEX-u parkiran kosta 55.000 Ima opreme tonu izmedju ostalog proizveden je u Njemackoj i Fabricki na njemu dodju zatamljena stakla, znaci ne u boji nego fino zatamljena zadnja sajba i zadnja dva stakla 60% zatamljenje. Sta ce tu uraditi nas pametni policajac, ili ustvari jos pametniji organ koji je donio taj zakon. Uostalom mislim da je taj zakon nesto stariji jer su skoro dodali zakon da autobusi, kombiji, kamioni, i ostala prevozna teretna vozila nesmiju imati nazad nikakavo zatamljenje niti nikakve naljepnici niti bilo kakvu Auto grafiku. Pricam o ovome zato sto sam se bavio ljepljenjem auto grafike, i u Tuzli firma LORA, tj DITA Tuzla ima sva svoja auta izljepljenje. Firma MILKA i COLA imaju sva svojaauta izljepljena, Firma STANIC, MIS LG HINEKEN sva vozila, ali nastranu to eto privatna su. Sarajevski GRAS ima sva svoja vozila izljepljena ful grafika to koooooosta vjerujmi.....Tramvaji, Trolebusi, Autobusi svi imaju. Hoces mi rec da ce svi to skidat. Jah garant, vlada BiH ili je toliko glupa ili neznaju sta se desava u pojedinim djelovima BiH. Sto me u principu i ne cudi.

Opet kazem mene mogu samo povuc, jer kao sto rekoh mene su zaustavili u Sarajevu radi folija, i da nisu bile LLumar i da nisam imao atest morao bi skidat i sta vec ne. Tako da ja znam 100% da ja nemam problem sa zakonom, a sad kad budem registrovo auto upisacu atest u saobracajnu i zdravo mala raja Smile.
A izgledat ce cirkuzantski kao i sve ostalo. Najbolji primjer je upravo taj golf kojeg spominjete, fabricko zatamnjenje, i sta sad, nece mu se odobriti tehnicki? Malo morgen, uostalom, najbolje cemo i znati i vidjeti koga prvog od nas zaustavi policija i kako ce doticni proci Smile
Hehe definitno sam istog misljenja. I mislim da ce tu bit svega i svacega u negativnom smislu a na kraju ce platit sve obicni ljudi.
Eh pa da vidis bas to i pise u atestu folije do 30% vidljivosti su te sto su izmjerene u svim uslovima. Dok recimo oni ti daju opciju da zatamnis 95%, ali ti naglase onda ti atest ne pomaze.

Nevezano sad za sve ovo ako nisi trebas sjest kod nekoga ko ma bas te folije da vidis kako izgleda.
Recimo ja sam imao, sam sebi ljepio obicne folije pijacarske, a jaran kod sebe na passatu imo iste samo kusta mu radio, kao i vecini ljudi u TZ, mali trna ima na astri te Amir celo mu radio, i sve je to ok ali kad se sjedne unutra prvo sve je mutno kad gledas krzo prozor, zuckasto, a folije su izgrebane. I znaci tako je kod svakog auta. I kad sam ja stavio Llumar kad se nisam onesvjestio, i nagovorim druga evo sad je on na mazdi stavio, doduse nije u Sarajevu radio nego onaj momak iz Lipnice Zoka, ali isto je Llumar folija. Razlika je neupitna. A vidis navece po kisi bez problema, mislim na voznju ono u rikverc dok ti udara u oci ona zelena lampa na parkingu Smile
Za to RS znam i ja. Ali eto isao sam u BG skoro i opet cim sam bilo kojem policajcu rekao da imam atest, nije mi ni trazio da poogleda samo mi vrati dokumente i sretno. Inace policija u RS mi je za 10+.
http://www.bhtuning.com/showthread.php?tid=282

Evo pogledaj fotke ovde Smile zaboravio sam i da ima na forumu.

mijo_16v Wrote:

daki Wrote:
Za to RS znam i ja. Ali eto isao sam u BG skoro i opet cim sam bilo kojem policajcu rekao da imam atest, nije mi ni trazio da poogleda samo mi vrati dokumente i sretno. Inace policija u RS mi je za 10+.

policija u rs je sasvim korektna i posao obavljaju mnogo bolje nego nasi u fbih

Sto jeste, jeste, potvrdjujem

daki Wrote:
Eh pa da vidis bas to i pise u atestu folije do 30% vidljivosti su te sto su izmjerene u svim uslovima. Dok recimo oni ti daju opciju da zatamnis 95%, ali ti naglase onda ti atest ne pomaze.

Nevezano sad za sve ovo ako nisi trebas sjest kod nekoga ko ma bas te folije da vidis kako izgleda.
Recimo ja sam imao, sam sebi ljepio obicne folije pijacarske, a jaran kod sebe na passatu imo iste samo kusta mu radio, kao i vecini ljudi u TZ, mali trna ima na astri te Amir celo mu radio, i sve je to ok ali kad se sjedne unutra prvo sve je mutno kad gledas krzo prozor, zuckasto, a folije su izgrebane. I znaci tako je kod svakog auta. I kad sam ja stavio Llumar kad se nisam onesvjestio, i nagovorim druga evo sad je on na mazdi stavio, doduse nije u Sarajevu radio nego onaj momak iz Lipnice Zoka, ali isto je Llumar folija. Razlika je neupitna. A vidis navece po kisi bez problema, mislim na voznju ono u rikverc dok ti udara u oci ona zelena lampa na parkingu Smile

Jebiga, imam ih i ja na autu (jacapi) , i znam sve sto spominjes, malko na ljubicasto kao vuku sad, po mraku sam se jos i privikao, skinuo sam bio prednje jednom i sokirao se kako mi je neobicno Smile jebiga, dok su mi bile sve 60% imale su i prakticnu svrhu, klime nemam, tamno auto, i bogami bilo je razlike koliko me sunce dere s otvorenim/zatvorenim prozorom, a sad s 30% mi je malo li-la, bio mi je dosta veci efekat prije.....

ne znma vala to za granicu ... vala red bi bio bar da tolerisu ... zadnji dio ... ipak to je dozvoljeno u svim evropskim zemljama Smile  u rs sam ulazio izlazio sa 6o% zatamnjenim zadnjim i 2 bocna stakla nisu a rekli .... tamo po trebinju .. cg i hr. :S... bez ikakvih belaja...

sta su adiju rekli pisa mu se na atest iz lumara sta to njega boli k :D ...  ?? :D...

(3) Stakla na vozilu ne smiju se na nikakav nacin dodatno
zatamnjivati (postavljanjem folija ili dodatnim bojenjem
stakla), izuzev zadnjeg stakla i bocnih stakala autobusa za
postavljanje odobrene reklamne folije

znaci ne smije biti ni "bubamara" staklo od 5% ebg po ovom ne moze ti ni atest od busha pomoc ... Smile ...

iskreno po ovom zakonu ... nasao sam jos packi ... osim stakala za sta me mogu peglat... al nista opasno ... boja osvjetljenja pizicija... registarske tablice... :D kao i vecina raje sto je ono za sicu promjenila...
Pages: 1 2
Refresh your car and give final tune with perfume and cologne for you and your ride.
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13