Evo ja cu opet reci svoje misljenje, ne isplati se na diesel trosit pare i ulagat u tu masinu. Stedi i kupi za par godina jace, al misli da je za Sarajeva 71 dovoljno i da nije bas slabo auto za grada. A za cijenu turbine ti nebih znao reci. KN filter?! Sa njim neces nista dobit osim potrosnje.
Tu ti nebih mogao pomoc. Pricekaj ujutro ostale da ti nesto napisu ako imas jos nesta bujrum.
nadji sto vecu turbinu, uradi auspuh prvo veci Fi stavi jedno 68, 70 turbak je pa ce bolje ici K&N ti je 150KM da znas org. evo sad sad sam ti gledao i preporucio bi ti da stavis BMC CDA dobices 10hp
Nelle vjeruj da se neisplati ulagati u takvu masinu,imao sam istog takvog GTD-a
i kad sam sabrao i oduzeo otisao i kupio BMW.
Dizel nije auto za gasova tj mozes ti gasati ali neces dugo crkne nesto uvijek!
paa..ok..imas dobro misljenje kad bolje razmislim..fino je ocuvan golfic,samo et preso je 250.000 km a nije se nikad otvaro pa mi pocinje pusit kad predjem 3000 obr...crno..
pa me to nervira uzasno...
imal neki savjet za to
i treba da pusi dizel je to pogotovo sto jos nikad nije otvoren. nakon 250000 red bi bio da se otvori i pregleda, ustima, zamjeni sto treba zamijeniti i tako to. brate i forsirate te dizele do krajnjih granica, govorim jer znam jos jednog takvog. (mislim na Ceru)
pa 250 000 realno i nije neko vrijeme za otvaranje tog dizela ako je redovno odrzavan,trebao bi da pusi crno,ali ako bas puno pusi onda stavi novi zracni filter, eventualno naftni i najbitnije od svega nasteluj Bosch pumpu.
Ja otvaranje motora ne vidim kao opciju osim ako nije riknuo!
Nelle sjedi malo i prokontaj se...sada si cuo dobre savjete tvoje je da odlucis...
Nelle hajd ti baci sve na papir sta si konto i okvirno cijene podvuci i vidi kolko soldo dobije para.
Jel samo centralna brava sama ili ide i alarm?
Druga stvar nije samo iscupat jedan prodat ga i stavit drugi motor, trebas i papirologiju za to zavrsit, tj atest, evo MyX nek kaze kako to ide kod nas.
Prije ces od Bube Porsea napravit nego od tog dizela auto sa 100ks
@nelle: ma mozes svoj motor prodati i skuplje covjece, najmanje 7icu mozes uzeti za njega
@Fele: mene je kostalo slijedece: carinska deklaracija 200 marki, atest 100 marki, racun od servisa za ubacivanje motora 20 marki + nova saobracajna i ostala sranja
Znaci motor vise nije 1200 nego 1600 i vise, jel tako?
Pa jarane vozaj onda to sto imas, sto izmisljas neke karafeke, i ja studiram i cuvam pare da uzmem normalno auto, jer hocu sam sebi da kupim auto a ne da starci mi kupuju. Vozi to sto imas kakvo je i budi zahvalan, vjeruj mi bacat pare u auto koje je tvoj vrsnjak ne isplati se. Ne racunajuci one koji se trkaju i postizu rezultate sa tim ulozenim.
de ga pitaj hoce li prodati tog M-a
Mislim da u zamjenu možeš dobiti pristojnog GTI-ja za svoj auto ... Skontaj se ...