Prije par dana izvadim sipku od ulja vidim fali, izvadim kabal od svjecica imam sta vidjeti..
propusta ulje na dihtungu dekla koji ide oko otvora za svijecice i sipa ulje na njih..
Onda sam malo uzeo alat u ruke..
Dihtung nije nigdje pukao pa zadovoljavajuci posao obavila je i diht masa koju je donirao clan foruma
alenx
hajd nek je sve dobro proslo
Ma nek nije otislo nesto gore, ovako si dobro proso.
a za kablove si se usutio

E jebo ti sebe, prepade me pravo, ja kontam diht. glave otisao, pomijesao ulje i vodu i napravilo ti sranje u motoru, a ono ovaj diht.na poklopcu, rekoh hvala Bogu!!! Bitno je da si rijesio problem. LP
heh dobro je nije diht glave vec ovaj i kvasilo ulje svjecice i trokirao pomalo
eto sad imas 200 konja a jugo je nekad bio moj 1.3 turbo iz una
eee mali svjet, ako ko bude skidao usisnu granu nek kupi onaj abro karb cleaner, za karburator ono sranje u spreju. oko 7 maraka je cijena. dovede usisnu u fabricko stanje, nenormalno dobro skida garez, masnocu, prljavsinu. izvinjavam se na OT, ali vidim edo skido si pa da znas i ti a i oni koji to budu radili.
i jos nesto. ciscenje usisne grane tim abrovim sredstvom, prijatelju iz kluba je spustilo vrijeme na SR za 0.4 sec. pa isplati se ocistiti.
ja cu skinuti ova kraci dio usisa (kod dizni), on je bas zamascen i garav i vjerujem da ga nikad niko nije cistio pa cu se malo pozabaviti sa tim..
Stavljajte te slike , šta treba čistiti , odmašćivati itd , itd ....
Stavljajte te slike , šta treba čistiti , odmašćivati itd , itd ....
kad budes cistio i ižodmascivao javljam se dobrovoljno da pomognem, ali trebace nam i neko strucan da nam objasni.
imas br. pa zovi ako zapne
eee i jos nesto edo
cisti klapne s tim slobodno, samo cuvaj TPS (Throtle Positio Senzor) ako ga ima 16ka??
@ alenp i igy- yovite slobodno ako budete skidali to ima ko pomoci.
ma nemas sta zeznuti samo smirglaj od najvece granilaze smirgla pa do najmanje (tu naj manju idi sa vodom jer brze skida) i na kraju kupi polir pastu ima u merkatoru (rex-ova pasta) 5 km i dobro utrljaj da dobijes sjaj
alenx