jesam ja na golfu ako ti sta to znaci. Procedura nikakva: odvrnes postojecu plasticnu rucicu i onaj metalni dio rucice klapis brusilicom na mjeru koja ti odgovara, nareznice u shake, odradis navoj, zavrnes plasticni (ili koji je vec) dio i to je to, nis posebno...
na PUNTU je kod autobusa rucica mjenjaca...
Kako ces kad budes rezo rucicu mjenjati brzine, morat ces cucat, nije djaba napravljeno sa vecom rucicom.
nemoj ništa kratiti ipak je to PUNTO
ko zna šta sve može otić u k...c
nisu proizvođači bezveze napravili takvu ručicu
flex ili zaga,otkini visak kolko ti ne pase........nareznica,novi navoj.....a ako uzimas neke rucice za mjenjac,obicno dodju sa imbusima,pa se stegnu sa strane,pa dodje onaj prsten sto pokrije sarafe,a ako vracas staru rucicu,nema neg nareznica.....
Ma razlog zbog kojeg hocu da skratim je to sto sam kupio novu metalnu rucicu i sada mi je ona koza na mjenjacu prekratka, i ja hocu da je skratim par cm da bi to sve ljepse izgledalo.
ako ti se ta rucica doteže sa strane imbus kljucem kao sto vec enes rece onda samo odsjeci koliko mislis da ti je dovoljno , ne moras praviti navoj jer ti nema koristi
Kako ces kad budes rezo rucicu mjenjati brzine, morat ces cucat, nije djaba napravljeno sa vecom rucicom.
meni je skracen bio od kupovine... mislim da je ovako puno bolje jer je player na ruku ... kod skracenog mjenjaca... a ovi sto misle da je mali da moras cucnuti il sta nek probaju ... moj mjenjac pa vide...
za proceduru ti nisam pametan reci ...al kolko sam skonto tebi i nesmeta sto je veci malo pa bolje bi ti bilo bar po meni ... vecu kozicu kupit 7 km ... nego rezat itt... ako je samo koza u pitanju :S:S:S
Ma rezanje je bezveze sto dirati to sto je orginal. sto filip rece, fiat je to, nije se sa njim zajebavati radi nekog hira. da je fabrika mislila da treba biti krace bilo bi krace. eto to ti je moje misljenje.
Ma razlog zbog kojeg hocu da skratim je to sto sam kupio novu metalnu rucicu i sada mi je ona koza na mjenjacu prekratka, i ja hocu da je skratim par cm da bi to sve ljepse izgledalo.
ja sam isto kupio malu metalnu ručicu i koža mi je bila prekratka i otišao sam kod kožara i on mi je produžio
ja to nebi kratio, ipak sve je to na mjeru odradzeno
pa ljudi ovo je TUNING forum... Nije ODRZAVANJE SERIJSKIH AUTOMOBILA
pa ljudi ovo je TUNING forum... Nije ODRZAVANJE SERIJSKIH AUTOMOBILA
mislio sam samo na Punta, jer u ovom slucaju je velika rucica mjenjaca, a sto se tice kracenja meni je i u sivom golfu bila kraca za 4 cm a i na ovo ce aBd
moje nije ni jedno do sad bilo tako, ali da neidemo dalje u OFF TOPIC ova je tema dovoljno obradzena i moze na LOCK
ma seci ga rodjace!! ... :D:D .... ubaci tu ugodnost > skonomicnost > cijenu

i odluci ... samo trebo bi kod nekog otici ... ko je prije to capario ... da ti se sta ne sjebe ( bar bi ja tako radio ) mojne to sam...
a ako brines ocel biti prekratko il sta ... dodji u nedelju na meet i pogledaj ...